Fødsels og drægtigheds dagbog - F kuld -

                        Hvalpedagbog - Vægtskema - Galleri

Mor: Team Avatar Angel Nala ( Soya ) F: Team Marlboro Uran

NU er de her !!! .

Soya har leveret et rigtigt fint stort kuld på 11 smukke hvalpe, 6 hanner og 5 tæver :) Fødslen startede ved midnat d 10.01 - hvor hun blokkede ud til Søndag eftermiddag. Den første hvalp 1 hanhund blev født lige omkring kl. 15 , 30 min senere han nr. 2. herefter gik hun nærmest i stå, bekymret var vi da der var gået ca. 2 1/2 time uden der var kommet gang i det igen, de må max gå 3 timer før de skal tilses af dyrlægen. Vi gik en rask tur og heldigvis satte det gang i fødslen igen. Herefter gik det slag i slag til hun havde født 9 hvalpe.  Her troede vi hun var færdig for hun faldt til ro og nussede om de små. Vi ryddede op i hvalpekassen og besluttede at blive oppe lige lidt for at høre alt stod vel til. Kort før kl 23, hørte vi pludselig lyde fra kassen og minsandten om hun ikke havde født en hvalp mere. Samme nummer en gang til, nu var der 11 :) .. på 8 timer med en stor pause leverede hun 11 velskabte hvalpe !!!

Vi har netop været omkring dyrelægen til et lille fødselstjek og alt er som det skal være. Nu skal de bare vokse sig store, stærke, og smukke.

Når de er 3 uger tager vi imod hvalpebesøg- indtil d skal der være ro ved den nybagte mor og de små hvalpe.

 

08.01.15

Vi har været ved sidste tjek hos dyrlægen, Soya har fået sidste herpes vaccination, ligesom hun har fået sin ormekur. Hun er meget besværet og dyrlægen siger der er fuldt hus :) Hun sover mere og mere, og appetitten er ikke god, der er simpelthen kun plads til ganske lidt mad af gangen. Hun får en del råt og ben som hun lige kan klemme ned. Maven er faldet ned og yveret er vokset voldsomt de sidste par dage. Jeg synes hun er en smule skarp over ryggen, men det er vægten af hvalpe der tynder siger dyrlægen, så jeg er rolig nok.

Vi tager nu temperatur på hende 3 gange dagligt.

Bugen er nu Vokset fra  74- 96 cm og vægten øget fra 32 til 41 kg .

9 Drægtighedsuge

Den sidste uge af drægtigheden forbereder tæven sig til fødslen. Hun bliver mere stille og interesserer sig ikke så meget for at lege, og kan være mindre social end normalt.

De sidste 2-3 døgn før fødslen bør man reducere fodermængden med 30-40 %, og i det sidste døgn før selve fødslen vil tæven normalt ikke æde.

Fra ca. 59 dagen kan fosteret overleve uden for livmoderen.

Hundens temperatur daler drastisk 24 timer før en forestående fødsel. Dette skyldes et pludseligt fald i drægtighedshormonet progesteron. Temperaturen falder til ca. 36-37 grader, mod hundens normale temperatur på 38-39 grader.

-------------------------------------------------------

 

02.01.15 Vi er gået ind i de sidste uger af Soyas drægtighed. hun er stor denne gang, kæmpestor !!! , stakkels tøs og så laaaange 14 dage endnu .Appetitten er svingende og hun skal have i meget små portioner. i løbet af næste uge skal hun have sin ormekur og sidste herpes vaccination inden fødslen, Dejligt med et lille kontrolbesøg ved dyrlægen inden det går løs. Hun vil stadig gerne med på ture, selv om tempoet er blevet meget dæmpet.

Bug omfang 92 cm.

7 Drægtighedsuge

løbet af denne uge vil kropsbehåring vokse ud, og farvemarkeringen vil kunne ses.

Poterne og trædepuderne er efterhånden færdigdannede, kløerne er hvide og hårde.

Fosteret ligner nu den færdige hvalp, men kan ikke overleve uden for livmoderen.

Fra dette tidspunkt er det egentlig kun størrelsen, der øges.

Forbeningen i knoglerne er nu så fremskreden, at man fra 49. dag kan se fostrene på røntgenbilleder.

Det er nu for første gang i drægtigheden muligt at se fosterbevægelser.

Tævens bug er i de fleste tilfælde tydeligt forøget, og mælkeproduktionen er begyndt.

Foderet bør fra nu af være specialfoder til drægtige tæver/hvalpe, men ikke i store mængder. Der er ingen fordel i at tæven bliver for tyk før fødslen.
 

 

 

----------------------------------------------------------------------------

13.122014 - Soya er i dag gået ind i hendes 5 drægtigheds uge, og vi er ikke i tvivl om hun er med hvalpe. Hun sover mere og mere, og hun er meget forsigtig i omgangen med vores øvrige hunde, og passer godt på sig selv. Vi scanner ikke, men får taget røntgenbilleder 1 uge før forventet fødsel for at få en nogenlunde overblik hvilet kuldstørrelse vi venter os. Appetitten er ikke så stor, hun får en del råt som hun elsker . Vi er gået i gang med hvalpefoder for at tilgodese hendes og vapsernes behov.

Bug omfang 82 cm.

----------------------------------------------------------------------------------

5 Drægtighedsuge

I denne uge formes øjenlågene, og følehårene på overlæben og over øjnene anlægges.

Øreflippen vokser, så den næsten dækker over anlægget til øregangen.

Fem par dievorter med tilhørende mælkekirtler, samt de ydre kønsorganer begynder deres udvikling.

I løbet af denne uge vil fosterets poter begynde at forme det, der senere bliver til trædepuder og tæer.

Omkring dag 33 lukker ganen, så efter denne dato kan ganespalte ikke opstå. I det hele taget er den mest risikofyldte tid, hvor kemikalier og andre stoffer kan skade fosteret, nu overstået. Her begynder også dannelsen af tarmsystemet, som på dette stadium endnu befinder sig i navlestrengen.

Drægtigheden kan nu ikke længere føles, men ultralydsscanning er den mest anvendelige metode fra nu af og indtil fosteret kan påvises med røntgen billeder.

Tæven vil muligvis først nu vise de første tegn på drægtighed ved en ændret adfærd, men bugen har endnu ikke ændret facon
.

 

1.12.2014. Soya er 14 dage drægtig, hun har været meget sulten de første 2 uger, men de sidste par dage er appetitten aftagende, især om morgenen, hun sover meget, og er meget morsyg.

Bug omfang 77 cm.

-----------------------------------------------------------------------------------

15.11.2014 - Soya er blevet parret i dag, og vi håber og forventer hvalpe ca. 15.01.2015 :))))

----------------------------------------------------------------------------------

13.11.2014 - Soya blev progesteron testet igen, 5,6 hvilket betyder hun nu har ægløsning og kan parres indenfor de næste dage.

---------------------------------------------------------------------------------

10.11.2014 - Soya er blevet progesteron testet, der er ca. 2 dage til ægløsning, tøsen fik sin første herpes vaccination

----------------------------------------------------------------------------------

02.11.2014 Soya er gået i løbetid - vægt 32 kg Bug omfang 74 cm