Fødsels og drægtigheds dagbog - G kuld -

                        Hvalpedagbog - Vægtskema - Galleri

Mor: Team Dikas Extra ( Nova ) F: Hamsels Pique ( Santo )

 

28.02.16

Nova gik i fødsel Torsdag aften og blokkede op til Fredag ved 18 tiden. Her fødte hun 4 store og fine hvalpe hvorefter fødslen helt gik i stå. Da vi vidste der skulle være mindst 6 hvalpe i hende kørte vi til dyrelægen, der ved hjælp af et par ve stimulerende fik gang i fødslen igen. Her fik hun de sidste 2 hvalpe, en han og en tæve, desværre var sidste hvalp, en tæve dødfødt, og formegentligt det der var årsag til fødsln gik i stå. Så slutresultatet er 3 tæver og 2 hanner :). Mor og børn har det alle godt.

25.02.16

Nova er nu 60 dage drægtig. De sidste mange dage har hun sovet rigtig meget, og vil ikke længere med på de lange gå ture, hun vender simpelthen om.Hun har slimet fra livmoderen de sidste dage, ligesom hun døjer en del med mælkeløb, alting der tyder på fødslen er nær forestående. Temperaturen er så småt på vej ned,  eftermiddags temperaturen var på 37,3 - når den når under 37 grader sker fødslen indenfor 24 timer  vi nærmer os : - )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

18.02.16

Jeg har desværre ikke fået opdateret det jeg gerne ville de sidste uger pga. en maveoperation. Men nu er jeg klar igen.Nova har i dag 10 dage til termin, hun er vokset godt og vi har netop været ved sidste kontrol besøg ved dyrlægen. Vægten er steget med 6 1/2 kg, og der er taget røntgen med minimum 6 fine store hvalpe. Vi glæder os til at se hvad hun gemmer på. Fodret er skiftet ud med hvalpefoder.

Krudtet er gået af tøsen, men hun trives i hendes drægtighed.

Bug omfang 89 cm.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

21.01.16

I går kørte vi af sted med Nova til check hos dyrlægen. Hun har virket en smule skidt så vi besluttede at få hende kigget igennem. Hun blev undersøgt på kryds og tværs, og til sidst blev hun scannet igennem for at være sikker på alt er som det skulle være. der var ikke noget at finde på tøsen, så dyrlægen var sikker på det skyldtes den smule morgenkvalme hun lider under pt, hendes appetit er ikke stor.

På scanningen kunne vi se en masse små hvalpe, med de fineste små bankende hjerter, så det er nu sikkert og vist, Nova og Santo venter sig :)

Bug omfang 74 cm.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

04.01.16

Nova og Santo har haft 2 gode parringer, og uanset hvad man tænker synes Nova allerede at være bredere om bugen, på trods af det kun er 1 uge siden første parring.  ynes også hun virker mere stille og kærlig. Alt i alt et godt tegn på der er hvalpe i hende.

Bug omfang 67 cm.

27.12.2015

Nova og Santo har haft en fin parring, vi forventer  hvalpe d 28.02.16

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

22.12.2015

Vi har i dag været af sted til første herpes vaccine og dyrlæge check, Nova er sund og rask. Herpes vaccinen skal gives 2 gange ialt, inden fødsel , ca. en uge inden parring, og igen ca. 8-10 dage før forventet fødsel. Herpes virus er et kendt fænomen blandt hunde, og har desværre en rigtig høj dødelighed iblandt hvalpe. Heldigvis kan man vaccinere imod dette, og vi gør det i forbindelse med alle parringer og fødsler.

Vægt 30,7 kg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.12.2015

Nova er startet løbetid og vi forventer parring inden for de næste 10-12 dage. Der er forudbestilt 1 tæve og 1 han , så reserver din kommende hvalp allerede nu hvis du vil komme i betragtning. Alle hvalpe vil blive hvalpetestet når de er 7 uger så vi kan tilgodese både hvalp og kommende ejers behov.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------