Hvalpe dagbog - E kuld

               Drægtighed-Fødsel - Vægtskema - Galleri  
Født d :280214 farve : Køn : Vægt : 1 uge 2 uger 3 uger 4 uger 5 uger 6 uger 7 uger 8 uger
  Rød Tæve 470 712 1211 2000          
  Orange Tæve 533 865 1260 1811          
  Hvid Han 505 838 1235 1954          
  Lilla Han 537 801 1215 1865          
  Blå Han 471 807 1215 1940          
  Lyseblå Han 519 845 1232 1668          
  Grøn Han 472 782 1185 1968          
  Gul Han 489 784 1230 1632          
  Brun Han 555 938 1235 1968          

050414 - tiden flyver og der har været travlt den sidste uge. Hvalpene er i går flyttet ud i den store hvalpegård, ligesom de alle sammen har fundet nye familier. I sidste uge blev vi desværre ramt af sygdom, en af han hvalpene fik pludseligt meget høj feber, og vi kom heldigvis hurtigt af sted til dyrlægen hvor det viste sig han havde fejlsunket og fået en grim lunge infektion. og kom hurtigt i intensiv behandling. Han er i dag rask igen og trives på lige fod med de andre hvalpe , både smuk og fræk.

250314 - Tiden flyver af sted og hvalpene bliver store og er utrolige søde og legesyge nu . de får nu foder 3 gange om dagen , og de spiser alle fint , nogle mere end andre . Rød pige er får kun tilskud af mælk morgen og aften nu , hun spiser utroligt godt fast føde , som også kan ses  på vægten ;) . Der har været en del hvalpekig i weekenden og der er alle blevet nusset og beundret .

200314 - Der er sket lidt de sidste dage , Hvalpene er blevet flyttet til en større kasse , og de er begyndt på lidt fast føde . Ikke alle synes de har behovet for at spise selv , men lillepigen samt et par af drengene synes det er lækkert og tager godt for sig . I dag har de fået deres første ormekur og i weekenden kommer de første hvalpekøbere på besøg , det skal nok blive rigtig hyggeligt .

170314 - det har været weekend og vi har haft besøg hele weekenden , alt ånder fred og idyl , vapserne er for alvor begyndt at komme omkring nu , de er så småt begyndt at lege nu og sover mindre og mindre :)

130314- det går rigtig fint , alle hvalpe har nu åbnet deres øjne og er begyndt at vakle rundt på små usikre ben. Rød pige har indhentet flokken så nu begynder vi så små igen at prøve at ned trappe hende så hun får knap så meget mad . Inden længe er de overalt i kassen og det bliver en dejlig tid vi går i møde . Der er idag 13 døgn gammel taget billed af hver enkelt hvalp :)  Alle får igen rigtige fine pigmenter .

100314 - I dag bliver kuldet 10 dage , de mangler , jeg er faktisk i tvivl om de ikke lige når at runde det dobbelte alle sammen , for de er jo født sidst på dagen alle sammen så vi har faktisk et halvt døgn mere at løbe på ;) , men ellers ser det hele fint ud og de trives alle sammen :).

090314 - Hvalpene er tæt på at nå deres dobbeltvægt som de bør indenfor de første 10 dage , der bliver måske nogle små udsving men ikke noget jeg er bekymret over . De er ikke så fede som det tidligere kuld , det tyder på Soya ikke har helt ligeså meget mælk som sidst . Lillepigen er vi begyndt at give lidt sonde igen , i går var for tidligt at stoppe , hun havde kun taget 15 g på det sidste døgn , og det syns jeg er for lidt . Hun får igen kun supleret op med 50% så hun stadig kan tage en del af Soyas gode mælk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

080314 - Rød pige kommer sig så godt på egen hånd , at vi prøver at stoppe sonde fra og med i dag , så må vi se om hun kan sutte nok nu til at få det hun har behov for . Vi holder nøje øje med hende , og er parat til at træde til igen hvis det bliver nødvendigt . Alle de andre hvalpe trives rigtig godt , Orange tæve stod dog stille i går , men jeg er sikker på det er pga. hun har skulle dele med Rød tæve, hun har dog taget godt på det sidste døgn :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

070214 - Den første uge er gået og alle hvalpe tager fint på på , de skal gerne fordoble deres vægt på de første 10 dage , det bliver spændende og se om det sker , det er et stort kuld , så en lille smule udsving må der gerne være . det er gået rigtig godt med den lille tæve siden vi startede med at give hende Sonde . Alene det første døgn tog hun 100 g på , og var næsten ved at revne  ;) , vi forsøger allerede nu at give hende en smule mindre for at se hvordan hun klarer den, pt ser det ud som om vi snart kan slippe sonden og hun klarer den selv . Resten af banden er som alle hvalpe i den alder , de grynter , spiser , sover og Skider ;) så alt er som det skal være på den front .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

060314 - Efter en lille snak med dyrlægen valgte vi at køre ned og lære at ligge sonde på den lille pige , så vi kunne give hende det sidste spark i den rigtige retning , vi sonder hende nu med 2/3 af hendes daglige ration og ser om det ikke kan give hende den sidste energi til at komme ordentlig i gang med at sutte . Hun er rigtig fin siger Susanne fra hadsten dyreklinik , og intet er kritisk på nuværende tidspunkt så det er det helt rigtige tidspunkt at hjælpe hende et skridt vider . Hendes hjerte og lunger lyder rigtig fin , og hun tager da hellere ikke imod sonden uden modstand ;)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

050314 - de sidste dage har været lidt hårde , den lille røde tæve har ikke taget så meget på som jeg ønskede , så jeg har været nødt til at spæde op med lidt flaske samt ligge hende lidt mere til hos Soya end de øvrige hvalpe . Hvad er så årsagen til en sund og normal størrelses hvalp ved fødsel ikke helt trives fra start . Den kan selvfølgelg være syg , men det er der absolut ikke noget der tyder på , for der er ligeså meget liv i hende som i de øvrige i kuldet .Umildtbart tror jeg det handler om hun enten har været lidt træt efter fødslen , eller at hun har haft svært ved at danne nok vacum når hun skal sutte , sidstnævnt her jeg hjulpet hende lidt med , og det virker som om det har virket , sidste døgn har hun taget 33 g på så det går langsomt fremad .

Der er PT reserveret begge tæver og 3 hanner - så 4 LEDIGE HANNER tilbage i kuldet .

 

----------------------------------------------------------------

 

030214 - der har været ro i kassen i nat , det er dejligt , for det betyder de alle får nok at spise . Den mindste i kuldet , den røde tæve har taget pænt på , men ikke så meget som de andre , det virker lidt som om hun kun vil have en af de bedste nederste patter , men bliver skubbet væk af de store drenge . Hun får så ind imellem lidt alene tid med mor på puden uden forstyrrelser ; ).

Soya spiser rigtig godt nu , faktisk er hun allerede oppe på 150% mere end hun plejer , hvad skal det dog ikke ende med :-D

020314 - Der er fred og idyl i hvalpekassen . e trives alle sammen og tager regelmæssigt på i vægt , maverne fungerer der er både indtægter og udgifter , lige som det skal være . Allerede nu kan man se der er forskelligheder i temperamentet , der er især en han og en tæve der er meget aktive ;) . Alle hvalpene er rigtig flot pigmenteret , akkurat ligesom sidste kuld , så umildtbart er det spændende hvor meget de kommer til at slægte deres store søskende på :). Soya har det godt , spiser rigtig pænt . så længe det stadig bliver serveret i kassen .

290214 - Så kom de , 9 dejlige hvalpe fordelt på 7 hanner og 2 tæver . Fødslen var helt normal og ukompliceret.Vi har haft den første nat , og der var ro i kassen , hvilket betyder Soya har haft mælk nok til hver og en af dem :) , Vi har startet dagen med et lille besøg ved dyrelægen , rent rutine men en god ting for at sikre sig at alt er som det skal være . Alle er i super fin form , Soya dog lidt til den tynde side , men det skal vi nok hurtigt få rettet op på . hun har spist lidt lette måltider med største velbehag , og der blev selvfølgelig serveret på sengen ;)