Fødsels og drægtigheds dagbog - Selma/kappa

                        Hvalpedagbog - Vægtskema - Galleri

M: Hamsels Selma F: Team Pakas Kappa

03.10.2016

Selma er efterhånden ret besværet af den tykke mave, som på nuværende tidspunkt er 1m i diameter. Hendes appetit er forsvundet hvilket er ret usædvanligt for hende, jeg tror ikke hun går tiden ud, men føder indenfor de næste dage. Jeg er begyndt at tage hendes temperatur, når den falder en grad under normalen føder hun indenfor de næste 24 timer. Hvalpekassen er sat op så vi er helt klar til at tage imod de små :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

29.09.2016

Så kom dagen for Selmas røntgen. Som altid viste Selma en god figur, som den venlige hund hun er, alt gik roligt og smertefrit, og belønningen var som altid et par rigtige gode guffere, lige i Selma ånd ;-) . Jeg kan afsløre at Selma venter et stort kuld, der er mindst 10 hvalpe i hende, måske endda flere. Når kuldene er så store, kan der nemt gemme sig en hvalp eller 2 bag de andre, men vi kunne med sikkerhed tælle 10 fine hvalpe. Selma trives i hendes drægtighed, foderet er øget og skiftet ud med hvalpefoder så både hende og de små får det de har behov for. I starten af næste uge skal hun have hendes første ormekur, så både hende og de små er orme frie ved fødslen. Selma bærer det rigtigt flot, jeg synes faktisk ikke hun virker så stor, men hun er en lang tæve, så der er massere af plads i hende.

Vægt 42.8 kg.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27.09.16

Selma lægger sig godt ud, og tempoet er nok blevet næsten halveret ;) om få dage skal vi igen af sted til dyrlægen til sidste vaccine og kontrol af maven, denne gang vil vi få taget røntgen billede så vi får en ide om hvor mange hvalpe vi skal tage imod. Selma trives godt med sin drægtighed, vi håber fødslen bliver ligeså let for hende.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.09.16

Selma er i dag 38 dage drægtig. Maven begynder så småt at tage form :) Tempoet er blevet meget moderat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.09.16

Så er vi netop kommet hjem efter en ferie til Grækenland, og kan afsløre at Selma er blevet scannet drægtigt, og med så stort et kuld at de opgav at tælle, der var hvalpe alle steder :) - behøver jeg sige at vi glæder os! Bugen er så småt begyndt at ændre form, og hun er nu tydelig drægtig.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28.08.16

Der går i øjeblikket snak om en teori der skulle kunne vise hvorvidt tæver er drægtige eller ej - Teorien går på at fostrene fæstner sig i livmoderen på 21 dagen og derved kræver øget blodtilførsel, og derved trækker blod væk fra eks gummer og de derved bliver lysere. Man opfordres til at tage et billede når tæven er 17 dage drægtig og igen på 21 dagen, hvorved man skulle kunne se en ændring i tandkødets farve. Jeg har prøvet begge, og synes at kunne se en lille forskel, prøver at tage billede igen om 2 dage, da hun er parret over 2 gange.

--------------------------------------------------------------------------------------------

25.08.16

Selma er blevet udvalgt til en gratis drægtigheds scanning. Vi skal hjælpe et hold dyrelæge studerende i at øve sig på forskellige tæver. det bliver super spændende at få vished om hun er drægtig eller ej. Vi skal afsted Tirsdag d 30.8.

----------------------------------------------------------------------------------------

09.08.16

Endnu en super parring imellem Selma og Kappa, vi krydser fingre for hvalpe om ca 9 uger.

---------------------------------------------------------------------------------------

07.08.16

Selma er parret i dag, en rigtig fin parring - Vi gentager om 2 dage for at være så sikker som mulig.

----------------------------------------------------------------------------------------

05.08.16

Afsted til anden progesteron test, vi nærmer os - parring inden for de næste 2 dage, det bliver rigtig spændende.

----------------------------------------------------------------------------------------

01.08.16

Selma har været af sted til første dyrlæge kontrol, hun fik lavet progesteron test med er ikke helt klar til parring endnu, hun har fået sin første herpes vaccine, og dyrlægen roste hende til skyerne for hendes dejlige væsen, Selma lader sig ikke påvirke af ret meget, så selv dyrlægen var et rart sted at komme, for her får man jo en masse gode guffer, og bliver rigtig gode venner med dyrlægen ;)

Vægt. 36,8 kg

----------------------------------------------------------------------------------------

26.07.16

Selma er startet løbetid og vil blive parret med Kappe når hun er klar til det.